image_00003

Zinken dakgoot vervangen, zink vernieuwen betaalbaar vakmanschap Dakgoot vervangen

 

 

VOOR DAKGOTEN, ZINKEN ERKERS, RENOVATIE EN NIEUWBOUW

 

Nu voordelig zinken dakgoot vervangen, vakwerk voor de beste prijzen !

Op zoek naar betaalbaar bedrijf om uw zinken dakgoot te vervangen? Met onze jarenlange ervaring weten wij uw dakgoot snel te vervangen en meestal voor de beste prijs. Eerlijk vakmanschap voor kwaliteit in zinken dakgoten.

Meestal de voordeligste in de regio voor vervangen van uw zinken dakgoot , voor nieuwbouw en renovatie.

Lekkage in uw zinken dakgoot kunt u vaak herkennen door verkleuring van de dakgoot of de houten delen van de dakgoot. Meestal is ook op de muur onder de dakgoot verkleuring waar te nemen in het metselwerk of stuckwerk. Vaak wordt een lekke dakgoot wel opgemerkt maar er wordt te laat ingegrepen en actie ondernomen om het zink van de dakgoot te vervangen.

Als uw zinken dakgoot lek is en het is al een oudere dakgoot kan het vaak goedkoper zijn om de zinken dakgoot te vervangen. Reparatie van een zinken dakgoot is ook mogelijk mits het zinkwerk in de dakgoot niet te oud is.

Vervangen van het zinkwerk in uw dakgoot

Lekkage in zinken dakgoten is erg lastig, vaak wordt een lekkage pas zichtbaar als stuckwerk of de houten betimmering van de dakgoot en balken aangetast zijn door water.

Bij inspectie en vervangen van dakgoten zorgen wij voor een grondige reiniging en eventueel herstellen van de houten bak van de dakgoot.

Zinken dakgoot vervangen, ook zinkwerk voor dakgoot zink op maat.

Wij leveren en plaatsen zinkwerk op maat, werkelijk iedere klus op elke hoogte weten wij te klaren. Onze mensen plaatsen waar nodig een veilige steiger om de werkzaamheden aan de dakgoot zo snel en goed mogelijk uit te kunnen voeren, op deze wijze is het dakgoot vervangen snel te realiseren.

 

Controle en inspectie voor het vervangen van zinken daken en zinken dakgoten

Als een zinken dakgoot goed schoongehouden wordt en jaarlijks geinspecteerd wordt op lekkage en schade is uw dakgoot altijd in prima staat. Wij bieden u een jaarlijkse controle check voor inspecties van dakbedekking (zowel epdm als bitumineuze dakbedekking) en natuurlijk de zinken dakgoten van uw woning. Met onze jaarlijkse controle check voorkomt u onverwachtse lekkage met gevolgschade, en te vroeg vervangen. Ook kan indien nodig een reparatie van het zinkwerk een hoop gevolgschade voorkomen.

Zinken dakgoot vervangen, zinken dakgoot vernieuwen bij dakgootvervangen.net

Zinkwerk als dakbedekking voor erkers, dakkapellen en daken.

Zink is een van oudscher metaal wat gebruikt wordt voor dakbedekking en het afvoeren van water zoals in dakgoten. Met name de dakbedekking van erkers en dakkapellen werden vroeger veelal met zink bekleed. Vooral omdat naast de bitumen en pannendaken, zink een mooie oplossing is voor de kleinere oppervlakten dakbedekking. Zink staat erg mooi als dakbedekking en vele landhuizen en woningen in de duurdere segmenten zijn voorzien van zinkwerk op het dak. Zink staat al sinds eeuwen garant voor waterdicht dak van erker, dakgoot, dakkapel en andere toepassingen. Het geeft een woning dan ook een mooie uitstraling en kan bepalend zijn voor de waarde van een woning bij vervangen van de dakgoot.

Op deze wijze zinken dakbedekking aanbrengen vereist vakmanschap, wat natuurlijk begint bij het inmeten van het dak, erker of dakkapel. Dan is het aan de zetter van de zinken delen dat de maatvoering van de verschillende zinken stukken correct wordt uitgevoerd en de delen naadloos op elkaar aansluiten. Vervolgens kan de specialist die de dakgoot gaat vervangen deze delen vakkundig in elkaar monteren en de naden solderen.

Zinkwerk  en zinken dakgoten bij oudere huizen

Met name in de oudere delen van grote steden waar traditioneel gebouwd is komt men veel zink tegen. De oudere herenhuizen zijn vaak voorzien van erkers waarbij zink is gebruikt voor de dakbedekking van de erker, kilgoten en andere toepassingen zoals afwerking van boeidelen, bedekking van stenen muren en als afwerking van schuine mastiekdelen op plat dak. Door de zinken afwerking zal de levensduur vele malen hoger zijn.

Belasting van het zink in de dakgoot en dakbedekking

Zink is sterk en toch een zachte metaalsoort, zink heeft flexible eigenschappen en kan zeer goed tegen warmteverschillen en verschillende weersinvloeden. Door bijvoorbeeld bitumen dakbedekking van een plat dak af te werken met op maat gemaakte zinken delen zal de levensduur van het hele dak ten goede komen. Dit komt omdat de randen van een plat dak onderheving zijn aan behoorlijke belasting door inkrimpen en uitzetten door warmte en koude . Naast deze invloeden heeft ook gewicht een invloed op een trekbelasting. Afhankelijk van de bouw van de woning en de houten constructie onder het dak kan een plat dak soms centimeters inzakken en terugveren onder belasting van gewicht zoals veel water of sneeuw. Allemaal zaken die bij vervangen belangrijk zijn.

Temperatuursverschillen en zink

Daarbij is ook de temperatuur van grote invloed, bitumen zijn bij lage temperatuur zeer hard en vooral als het vriest kunnen zwakke plekken in de hechting loslaten. Als er dan ook een flink pak sneeuw of honderden kilo’s ijs op het dak ligt kan dat ervoor zorgen dat het dak doorzakt en zo een trekbelasting aan de randen van het dak veroorzaakt. Door de lage temperatuur is de bitumen dakbedekking al vrij stug en als de dakdekker overal dakprimer heeft gebruikt zal dit wel stand houden, maar in veel gevallen wordt dit bij het vervangen (deels) vergeten of niet juist aangebracht waardoor deze randen snel loslaten na een aantal jaar. Dit zijn vervelende lekkages die niet altijd direct worden opgemerkt en zo een behoorlijk aantasting van houtwerk, metselwerk en gevel stuckwerk.

Met een zinken bekleding van de randen van het dak zal dit niet zo snel optreden, zink is vele malen stugger en mits goed gesoldeerd prima bestand tegen deze invloeden en kan zo voorkomen dat eerder genoemde problemen optreden. Ook heeft de zink specialist oog voor expansie van het zink, vooral op grotere opppervlakten is dit een belangrijk aandachtspunt bij het vervangen. Indien er niet genoeg rekening wordt gehouden met de expansie van de zinken delen dan ontstaat de kans dat de trekbelasting op de gezette delen te hoog worden, hierdoor kan het zink op termijn inscheuren. Het is dan ook de kunst om bij het inmeten en berekenen van zinken dakgoten, zinkwerk voor erkers en andere toepassingen dat hier rekening mee wordtgehouden. De ervaren vakman zal tijdens het vervangen rekening houden met een gelijkmatige belasting en krachtenverdeling waardoor de zinkwerk tientallen jaren meegaat.

 

Posted in Geen categorie.